ljuset


före & efter

Har fått en del frågor om min redigering på bilderna här till bloggen. Ofta när jag lägger ut bilder på skor, detaljer, inköp osv. så vill jag ha dom så ljusa som möjligt. Först & främst tar jag alltid bilderna i dagsljus, med reflexskärm & ett objektiv med bländare 1.8, så att det nartuliga ljuset kommer in i bilden. Men då är det mycket konstrast & starka färger & det vill jag redigera bort. Exakt hur jag redigerar kan jag inte berätta, men skriver en liten sammanfattning så får ni testa er fram! Det är verkligen ingenting komplicerat jag gör på dessa bilder. När jag fotar mer "seriöst" så lägger jag ner mycket mer tid på redigering än bara detta. Så om ni vill göra detta behöver ni inte ha photoshop.
Jag jobbar antingen i Photoshop elements 7 eller Photoshop cs 5.1. Jag gör detta:
♥ Drar ner mättnad.
♥ Ökar ljuset.
♥ Drar ner kontrasten.
♥ Lägger på ett vitt "lager".
♥ Jobbar i Kurvor.
♥ Lägger på filtret högpass. 
& sedan tona högpass.

♥ Sätter på min stämpel.
♥ Spara för webb.

motljus


detaljer

Idag bär jag en svart transparent skjorta, svarta jeans, spetstopp & bruna boots från Roots.
Gott nytt år på er! Har ju inte uppdaterat sen förra året. Nyår spenderades med en mycket fin vän som jag har ömgåtts med alla dagar sen nyår. Åh så mysigt. Har även hunnit kolla på hela första säsongen utav Vampire Diaries - hur bra är det inte?!
Nu ska jag dra mig in mot staden & leta efter något fint & även en pressent till min pappa som snart fyller år. Ha en toppen fin dag!

RSS 2.0